juli 2018

Buiten werkt beter

Binnenkort een brainstormsessie? Op zoek naar nieuwe ideeën voor een campagne? Of wil je plannen maken voor het nieuwe jaar? Dan kan je het beste naar buiten gaan!

Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat buiten vergaderen en/of brainstormen veelal effectiever is dan binnen zitten aan een vergadertafel.

Neuropsycholoog Erik Scherder heeft aangetoond dat door in beweging te zijn een betere doorbloeding van de hersenen plaatsvindt en een belangrijk deel van de hersenen (de prefrontale cortex) wordt geactiveerd. Hierdoor vindt een optimaal functioneren van het brein plaats. Dit zorgt ervoor dat je creatiever nadenkt, maar zorgt ook voor een betere concentratie en een verhoogde productiviteit.

Dit zie je ook terug in onderstaande hersenscans die gemaakt zijn tijdens een onderzoek van dr. Hillman aan de Universiteit van Illinois. Door te wandelen worden veel meer verschillende hersengebieden geactiveerd.

 

     

 

Uit een onderzoek van Stanford University kwam zelfs naar voren dat wandelend brainstormen wel 60 procent meer nieuwe ideeën oplevert dan op je bureaustoel. Tel uit je winst.

Wandelend vergaderen of brainstormen in de Kennemerduinen versterkt dit effect nog eens doordat je geprikkeld wordt door je zintuigen: buiten in een mooie stille omgeving hoor je, zie je en ruik je meer.

Om ervoor te zorgen dat een meeting buiten daadwerkelijk effectief verloopt en er optimaal gebruik wordt gemaakt van het bijzondere natuurgebied heeft Buitendag de VergaderWandeling en Buiten Brainstorm ontwikkeld.

De vraag is dus niet of je een keer buiten gaat vergaderen of brainstormen, maar wanneer. Je bent van harte welkom in de Kennemerduinen bij Bloemendaal aan Zee. Buiten werkt beter!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief