foto is een momentopname uit de workshop schapendrijven, je ziet een groep rond de schaapskudde staan, enkelen aaien de schapen, een ander neemt een foto, een ander kijkt toe en twee personen zijn de netten van het raster aan het samenbinden, de groep staat in het duingebied op een weidse vlakte

Bijzondere teamactiviteiten met de schaapskudde

Buitendag biedt verschillende workshops aan met de schaapskudde. Wandel bijvoorbeeld met je team met de herder mee door één van de mooie natuurgebieden en zie de herder met haar kudde aan het werk.

Of ga met je team actief aan de slag in onze workshop Schapendrijven. Lukt het om gezamenlijk de schapen in de gewenste richting te drijven? Een uitdagende, maar vooral hele leuke teamactiviteit in een prachtig natuurgebied.

Buitendag werkt samen met de Kennemer Schaapskudde en de Schaapskudde Utrechtse Heuvelrug en is actief in het Nationaal Park Zuid Kennemerland, het Noordhollands Duinreservaat en het Gooische Natuurreservaat.

De schaapkuddes spelen een belangrijke rol bij het onderhoud van de natuurgebieden, maar worden daarnaast ook ingezet voor teambuilding en teamactiviteiten.

Onze activiteiten met de schaapskudde

4 collegas van ggz drijven de kudde door het duingebied van de kennemerduinen, 1 komt vrolijk aanrennen, een andere collega zie je een foto maken, op de achtergrond zie je bomen en er hangt een lichte sluier over de foto vanwege de regen

Schapendrijven

Jullie nemen de rol van de herder over.

Een inspirerende, leerzame, maar vooral hele leuke workshop. Eén die je niet snel zal vergeten.

een groep gaat op pad met de schaapskudde, 2 vrouwen lopen voorop met 1 van de honden, de rest van de groep en de schaapskudde volgt, ze lopen in het duingebied van de kennemerduinen

Wandeling met de schaapskudde

De schaapsherder neemt jullie met de schaapskudde mee op een prachtige tocht door het natuurgebied.

Tijdens de tocht demonstreert ze hoe ze met haar honden de kudde drijft.

logo van Buitendag met schaapskudde

Creëer je eigen Buitendag

Combineer de activiteiten met de schaapskudde met een vergaderplek of met een lunch of borrel midden in het natuurgebied. Wij denken graag met jullie mee om een workshop op maat te maken.

Kennemer Schaapskudde

De Kennemer Schaapskudde bestaat sinds 2008 en wordt actief ingezet voor het onderhoud van de duinen.

In het duingebied is de aanwezigheid van de prunus (Amerikaanse vogelkers) een groot probleem. Deze exotische struik groeit explosief en is moeilijk te bestrijden.

De kudde verblijft het grootste deel van het jaar in het Nationaal Park Zuid Kennemerland. In de winter staat de kudde in het Noordholland Duinreservaat. Als flying flock beweegt de kudde zich door het duin en begraast nauwkeurig uitgezochte prunushaarden.

Mede dankzij de opbrengsten van de activiteiten met de schaapskudde kan de kudde in stand worden gehouden.

kennemer schaapskudde graast in het duingebied van de kennemerduinen tussen de bomen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief