februari 2022

De mooiste werkplek van Nederland

Buitendag heeft haar werkplek in het mooiste natuurgebied van Nederland: het Nationaal Park Zuid Kennemerland. Ook wel bekend als de Kennemerduinen. Het gebied strekt zich uit van Overveen tot Zandvoort en van Santpoort tot IJmuiden.

Al onze activiteiten vinden midden in dit duingebied plaats. De prachtige omgeving, met stuivende duinen, mooie duinmeertjes, natte duinvalleien, oude duinbossen en hoge duintoppen (vanwaar je een prachtig uitzicht hebt), inspireert ons keer op keer.

Eén van onze favoriete plekken in de Kennemerduinen is het Vogelmeer. Dit meer ligt vlakbij Parnassia aan Zee, één van onze vergaderlocaties, en biedt altijd prachtige uitzichten, veel vogels en met mooi weer staan de Schotse Hooglanders af te koelen in het water. Onze VergaderWandeling en Buiten Brainstorm vanuit Parnassia aan Zee leiden je dan ook langs dit Vogelmeer.

 

        

 

Het bijzondere van een wandeling of fietstocht door het natuurgebied is dat je bijna altijd wel één van de grote grazers tegenkomt: de Schotse Hooglanders, de Konikspaarden of de Kennemer Schaapskudde. Zij zijn door het Nationaal Park Zuid Kennemerland uitgezet voor een natuurlijk onderhoud van de duinen en het bestrijden van de Amerikaanse Vogelkers.

 

         

 

De grote variatie in de vegetatie van het duingebied zorgt ervoor dat geen wandeling hetzelfde is. Daarbij komt dat het strand nooit ver weg is! Wie wil niet zo'n mooie werkplek?

 

         

 

Een keer met eigen ogen dit prachtige en diverse natuurgebied bekijken? Je bent meer dan welkom op één van onze activiteiten of vergaderlocaties. We delen onze werkplek graag met je!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief